Windows XP - Zoekresultaten bewaren


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Wanneer een bepaalde Zoekopdracht het gewenste resultaat heeft opgeleverd dan kan het nuttig zijn deze criteria te bewaren voor het geval je in de toekomst een gelijkaardige zoekopdracht moet doen.

Zoekopdrachten bewaren gaat als volgt. In het resultaten venster na het zoeken klik je op Zoekactieopslaan onder "bestand". In het vakje Opslaan als geef je de locatie op waar je de zoekopdracht wilt bewaren.

In het vakje Bestandsnaam typ je de naam die je aan de zoekopdracht wil geven of aanvaard je de naam die Windows XP standaard voorsteld. Klik op Opslaan. Standaard slaat Windows XP je zoekopdrachten op in de Mijn documenten map met de extensie .fnd.

Opgeslagen zoekopdrachten gebruiken.
Open de map waarin je het .fnd bestand hebt opgeslagen.
Dubbelklik het bestand.
Het Zoekresultaten venster wordt geopend en je zoekcriteria worden automatisch ingevuld. Indien nodig kan je deze nog aanpassen alvorens de Zoek knop te drukken.