Windows XP - Windows Update instellen naar wens


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Updates voor Windows worden normaal gesproken automatisch binnengehaald afhankelijk van wat er eerder is ingesteld. De updates worden dan automatisch gedownload en geinstalleerd. Via de opties voor Windows Update kun je dit instellen naar wens en er bijvoorbeeld voor kiezen om de updates wel te downloaden maar niet direct te installeren. Hiermee heb je dan zelf de keus welke updates geinstalleerd worden en welke niet. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid dat er alleen een melding volgt van de updates die beschikbaar zijn maar deze worden dan niet gedownload en niet geinstalleerd, dan kun je bepalen welke je zelf download en installeert.

Om dit in te stellen ga naar Start en klik op Configuratiescherm. Klik dan op de categorie Prestaties en Onderhoud. In het venster dat volgt klik op Systeem. Er opent dan een nieuw klein venster, klik hier op het tabblad Automatische updates.

Windows Update instellen naar wens