Windows XP - Werkbalk Windows Verkenner aanpassen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Windows Verkenner binnen Windows XP beschikt over een standaard werkbalk met een standaard aantal ingestelde knoppen. Deze werkbalk is aan te passen naar wens door knoppen te verwijderen of door knoppen toe te voegen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop bovenin op de werkbalk en kies voor "Aanpassen".

Werkbalk Windows Verkenner aanpassen

Er opent dan een nieuw venster. Links in het venster zie je een overzicht van Beschikbare werkbalkknoppen, aan de rechterkant een overzicht van de knoppen die op dit moment in de werkbalk staan. Door een knop rechts te selecteren verwijder je deze via de verwijder knop van de werkbalk. Door een knop aan de linkerkant te selecteren kun je deze toevoegen, knoppen zijn hier beschikbaar als Startpagina, Knippen, Kopieren, Verwijderen, Plakken en Netwerkverbinding maken.

Werkbalk Windows Verkenner aanpassen