Windows XP - Wachtwoord herstel diskette maken


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Met de wizard "vergeten wachtwoord" kun je een wachtwoord hersteldiskette maken. Als je nu een wachtwoord voor een account bent vergeten kun je hiermee een nieuw wachtwoord aanmaken ongeacht hoevaak het wachtwoord is gewijzigd in de tussentijd.

De diskette is account gebonden en geldig voor het desbetreffende account, heb je meerdere accounts maak je meerdere aparte diskettes.

Om de wizard te starten ga je naar het configuratiescherm en kies je de optie gebruikersaccounts. In het venster gebruikersaccounts klik je het account aan waarvoor je de nood diskette wilt maken. Vervolgens klik je aan de linkerkant onder het kopje "verwante taken" de optie aan : "Wachtwoord niet meer vergeten"

Wachtwoord herstel diskette maken

Je krijgt nu de wizard te zien. Klik op volgende en plaats een lege diskette.
Klik op volgende en vul het huidige wachtwoord in, laat het leeg als het gebruikersaccount geen wachtwoord heeft (de diskette is dan voor het geval het later wel een wachtwoord toegewezen krijgt.

Klik op volgende en je krijgt een voortgangsbalk te zien tijdens het maken van de diskette. Klik nogmaals op volgende en de diskette is gemaakt.

Hoe te gebruiken, bij het aanmelden klik in het welkomstscherm op je gebruikersnaam en geef vervolgens je wachtwoord op. Als je het wachtwoord bent vergeten, verschijnt het bericht Wachtwoord vergeten ?. Gebruik hier dan de wachtwoordhersteldiskette om de wizard Wachtwoord opnieuw instellen te starten. Maak een nieuw wachtwoord hiermee en volg daarbij verder de aanwijzingen van de wizard. Meld je nu opnieuw aan. Je hoeft geen nieuwe wachtwoordhersteldiskette te maken.