Windows XP - Vorige driver terughalen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Je hebt zopas een nieuwe driver voor je grafische kaart van het Web geplukt en plots blijkt dat een en ander niet meer naar behoren functioneert. Vervelende situatie ware het niet dat de Vorige Stuurprogramma functie voortdurend waakt over de stabiliteit van je systeem.

Wanneer blijkt dat een nieuwe driver problemen geeft, kan je altijd de vorige versie opnieuw installeren. Opgelet: je kan slechts één vorige versie terughalen. Deze functie is beschikbaar voor alle onderdelen en randapparaten met uitzondering van printers. Om een vorige versie van een driver terug te halen (roll back) doe je hetvolgende:

Zorg dat je ingelogd bent als Administrator. Klik met de rechtermuisknop op "Deze Computer" en kies eigenschappen. Op het tabblad Hardware kies je Apparaatbeheer.

Doorloop de lijst en selecteer de driver die je wenst terug te halen. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de driver en selcteer de optie Eigenschappen

Kies het tabblad Stuurprogramma en klik de optie Vorig Stuurprogramma