Windows XP - Virtual Desktop Manager


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Virtual Desktop Manager is een aanvulling/powertoy voor Windows XP. Met het programma krijg je de mogelijkheid om tot maximaal vier verschillende bureaubladen te gebruiken en zo in feite vier beeldschermen te hebben waartussen je kan schakelen. Op elk bureaublad kun je dan verschillende taken uitvoeren.

Het programma download je via onderstaande link,Het programma is geheel in het Engels. Eenmaal gedownload doorloop je de installatie totdat deze voltooid is. Dan moet je de werkbalk met de vier knoppen activeren in de taakbalk. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies werkbalken. Klik dan op de optie "Desktop Manager". Dan verschijnt de werkbalk op je taakbalk.

Virtual Desktop Manager

Je hebt hier dan de knoppen 1 tot en met 4 waarmee je schakeld tussen de bureaubladen. Door een druk op de groene knop krijg je een overzicht zoals in de screenshot hieronder en kunt je zien wat zich in elk scherm afspeelt.

Virtual Desktop Manager