Windows XP - Verkeerde verwijzingen programmalijst Software verwijderen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

In de softwarelijst met geinstalleerde programma's onder het Configuratiescherm >> Software van Windows blijven nog wel eens verwijzingen achter van progamma's die verwijderd zijn. Ondanks dat de programma's verwijderd zijn blijven de programma's soms wel gewoon vermeld in de lijst. Deze lijst is via de register-editor eenvoudig op te schonen zodat foutieve vermeldingen verwijderd kunnen worden.

Om uit de lijst nu verkeerde verwijzingen te halen ga naar het Start Menu en klik op Uitvoeren. Typ in het vak regedit en druk op OK. De registereditor opent nu, navigeer vervolgens naar de volgende sleutel.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\


Als je het mapje Uninstall nu openklikt door op het plusje ervoor te klikken verschijnt de lijst met programma's. Zoek hier de verwijzing op die je wilt verwijderen. Om nu een verwijzing te verwijderen klik met de rechtermuisknop in het linkervenster op de map en kies verwijderen.

Verkeerde verwijzingen programmalijst Software verwijderen

Als je op een verwijzing klikt zal in het rechtervenster de informatie van het programma getoond worden zoals de naam die in de softwarelijst getoond wordt. In de lijst staat "DisplayName". Deze kun je wijzigen in een eigen gewenste naam en dit wordt dan weer getoond in de softwarelijst.

Verkeerde verwijzingen programmalijst Software verwijderen