Windows XP - Verberg gebruikersnaam in het Start Menu


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

In het standaard Start Menu van Windows XP staat de naam van de ingestelde gebruiker bovenaan in het Start Menu zoals op de afbeelding hieronder. Via het register is deze naam geheel te verwijderen waardoor alleen de afbeelding blijft bestaan.

Verberg gebruikersnaam in het Start Menu

Ga hiervoor naar Start en klik op Uitvoeren. Typ hier in "regedit" en druk op OK, de register editor opent nu, navigeer dan naar de onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer


Maak hier dan een nieuwe DWORD Waarde aan. Ga bovenin in het menu naar Bewerken en klik op Nieuw. Kies hier voor DWORD Waarde.

Verberg gebruikersnaam in het Start Menu

Geef de nieuwe waarde als naam "NoUserNameInStartMenu", dubbelklik hier dan op en geef als waarde 1. Door later deze 1 te wijzigen naar 0 komt de naam weer tevoorschijn in het Start Menu. Sluit dan de editor en herstart de computer om de wijziging door te voeren.

Verberg gebruikersnaam in het Start Menu