Windows XP - Tekstballonnen uitschakelen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Een handige download om te downloaden die er voor zorgt dat de mededelings ballonnen van Windows XP verdwijnen. Het gaat hierom om de ballonnen die rechtsonderin bij de klok verschijnen met diverse meldingen zoals bijvoorbeeld in het plaatje hieronder. De download is een registerbestandje dat bij het uitvoeren automatisch een waarde toevoegd in je register wat er voor zorgt dat de ballonnen uitgeschakeld worden. Hieronder staat ook nog een uitleg om de ballonnen handmatig uit te schakelen, deze zelfde stappen neemt het registerbestandje ook maar dan automatisch.Ballon Windows XP

Wat met de download kan kan natuurlijk ook handmatig met de onderstaande stappen.

Ga als eerst naar het register, start >> uitvoeren >> regedit.
Ga nu naar de onderstaande locatie:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced


Maak een nieuwe DWORD waarde aan door bovenin naar bewerken >> nieuw >> DWORD-waarde te gaan. Er verschijnt nu een nieuw waarde onderaan in de map advanced. Hernoem deze naar: EnableBalloonTips. De standaard waarde hiervan moet 0 zijn en zal hier al op staan, om dit te controleren dubbelklik je op de sleutel.

Sluit nu het register af en herstart je PC, de ballon tips zijn nu uitgeschakeld. Wil je ze weer inschakelen verwijder je de DWORD waarde.