Windows XP - De snelheid van de muispijl aanpassen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

De snelheid van de muis / cursor is standaar ingesteld op een bepaalde snelheid. Dit is in te stellen naar wens en de snelheid te verhogen of te verlagen. Klik Start en vervolgens Configuratiescherm. Klik op de categorie "Printers en andere hardware". In het venster dat volgt klik op Muis.

Klik dan op het tabblad "Opties voor de aanwijzer". Hier staat dan onder het kopje "Beweging" de snelheid. Verplaatst hier de schuifbalk naar links om de muispijl trager te laten bewegen of naar rechts om hem sneller over het scherm te laten bewegen.

De snelheid van de muispijl aanpassen

Wanneer je de snelheid verhoogt voor een snelle muisbeweging zorg er dan voor dat het vakje "Precisie van de aanwijzer verbeteren" aangevinkt staat. Dit zorgt voor een grotere precisie wanneer je de muis over korte afstanden beweegt. Klik OK om op te slaan.