Windows XP - Schijfletters wijzigen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Schijven / partities krijgen in Windows XP automatisch een driveletter toegewezen. Deze kun je geheel naar wens aanpassen door andere letters toe te kennen.

Om dit te doen ga je naar Start en kies je hier Configuratiescherm. Klik vervolgens op de categorie Prestaties en Onderhoud en klik daarna op Systeembeheer. In het venster wat volgt dubbelklik dan op Computerbeheer. In het venster wat opent klik dan op Schijfbeheer.

Schijfletters wijzigen

Je ziet hier een overzicht van je harde schijf letters en je CD/DVD stations. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf die je wilt wijzigen en klik de optie, "Stationsletter en paden wijzigen" Klik dan op wijzigen en verander de letter naar de gewenste letter en klik op OK, de letter is gewijzigd. De letter van de partitie met de Windows XP installatie is niet te wijzigen.

Schijfletters wijzigen