Windows XP - Prullenbak verwijderen van het bureaublad


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Het icoon van de prullenbak staat standaard altijd op het bureaublad en is hier niet vanaf te verwijderen. In een andere tip is al te zien hoe je hiervan de naam wijzigt, hieronder een manier om het icoon geheel te verwijderen. Nadeel van deze manier is dat de prullenbak dan geheel weg is en niet meer gebruikt kan worden. Bestanden zullen echter nog wel naar de Prullenbak verwijderd worden.

Om het icoon te verwijderen ga naar Start en kies hier Uitvoeren. Typ regedit, klik op OK en navigeer naar de volgende sleutel.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
explorer\Desktop\NameSpace


Klik op het plusje voor de map "NameSpace" en klik op,
{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

Klik hier met de rechtermuisknop op en kies verwijderen. De prullenbak is nu verwijderd van het Bureaublad. Om dit nu later weer te herstellen moet de net verwijderde sleutel weer aangemaakt worden maar kan ook door onderstaand register bestand te downloaden en uit te voeren.