Windows XP - Het 'Openen/opslaan' venster aanpassen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Windows XP kent een standaard scherm bijvoorbeeld bij het openen van bestanden of bij het opslaan van bestanden met bijvoorbeeld Internet Explorer of Kladblok. In dit venster staan een aantal standaard items zoals de items aan de linkerkant als 'Onlangs geopend', 'Bureaublad' en 'Deze computer'.

Het 'Openen/opslaan' venster aanpassen

Een aantal van deze items zijn hier te verwijderen middels het register. Ga hiervoor naar Start en klik op Uitvoeren, typ hier dan Regedit en klik op OK. Navigeer dan naar de onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies

Ga dan bovenin naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor Sleutel en geef deze als naam "Comdlg32". Klik dan op Comdlg32 en ga opnieuw bovenin naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor DWORD-waarde. Er zijn dan een drietal namen te geven aan deze waarde dit zijn, NoBackButton, NoPlacesBar en NoFileMru.

NoBackButton verwijderd de Vorige knop bovenin in het venster, NoPlacesBar verwijderd de opties aan de linkerkant zoals Onlangs geopend en NoFileMru verwijderd de uitschuifmogelijkheid achter de bestandsnaam. Vul een naam in en dubbelklik hierop en vul dan als waarde "1" in, je kunt alle drie de waardes op deze manier aanmaken.

Het 'Openen/opslaan' venster aanpassen