Windows XP - Opdrachtprompt weergave aanpassen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Windows XP beschikt over een Opdrachtprompt net als andere versies van Windows. Het opdrachtprompt heeft zowaar een reeks instellingen om de weergave aan te passen, zoals de tekstkleur, de achtergrondkleur maar ook de positie van het venster.

Opdrachtprompt weergave aanpassen

Op het moment dat je de Opdrachtprompt hebt geopend klik bovenin in de titelbak met de rechtermuisknop en kies hier voor Eigenschappen. Vervolgens in het venster dat opent de mogelijkheden om het gehele opdrachtprompt aan te passen naar wens. Op het tabblad opties de keus om de opdrachtprompt automatisch te openen op een volledig venster. Het lettertype is en de grootte hiervan is aan te passen op het tabblad Lettertype.

Onder indeling is de grootte van het venster te bepalen en is eventueel de positie waarop het venster opent te bepalen. Als laatste het tabblad kleuren. Hier zijn alle kleuren van de opdrachtprompt aan te passen, dit zijn de schermtekst, schermachtergrond, popuptekst en popupachtergrond. Kies de gewenste kleuren hier en druk op OK.

Dan volgt als laatste de vraag of je de instellingen alleen wilt toepassen op het openstaande venster of wilt vastleggen voor alle vensters.

Opdrachtprompt weergave aanpassen