Windows XP - Onlangs geopend menu legen bij afsluiten


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Het item "Onlangs geopend" in het Start Menu toont de meest recent geopende documenten, als tekstbestanden, afbeeldingen en muziekbestanden. Door een sleutel toe te voegen aan het register is het mogelijk om deze lijst met recent geopende items automatisch te wissen bij het afsluiten van Windows. Dit heeft tot gevolg dat na het opstarten van Windows de lijst automatisch leeg is en je met een schone lei begint.

Ga naar Start en klik op Uitvoeren, typ "Regedit", druk op OK en de editor opent. Navigeer dan in het register naar onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer


Ga nu bovenin in het menu naar Bewerken en kies voor Nieuw en klik op DWORD waarde. Geef deze de naam "ClearRecentDocsOnExit". Dubbelklik hierop en voer als waarde 1 in. Sluit nu de editor en herstart de PC.

Onlangs geopend menu legen bij afsluiten