Windows XP - Nee op alles knop


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

In Windows XP komen diverse bevestigingsvensters voorbij met knoppen als Ja, Ja op alles en Nee bijvoorbeeld op het moment dat je bestanden naar een map kopieert maar waar al bestanden met dezelfde namen instaan. Als je de bestanden dan allemaal gewoon wilt overschrijven kun je op de "Ja op alles" knop klikken en hoef je niet voor elke kopie te bevestigen.

Nee op alles knop

Echter wat hier mist is een "Nee op alles" knop maar deze optie is wel te gebruiken. Op het moment dat de vraag komt druk dan de shift toets in op je toetsenbord, houdt deze vast en klik dan op "Nee". De Nee knop zal zich dan gedragen als Nee op alles knop. Bijvoorbeeld worden dan bij het kopieren de al bestaande bestanden niet overschreven, niet bestaande bestanden worden dan wel gewoon geplaatst.

Let wel op dat deze optie niet werkt als je een map kopieert (Bug in XP). In dat geval worden de bestanden in de map niet meegekopieerd, het werkt alleen door bestanden rechtstreeks in de map met de bestaande bestanden te plaatsen.