Windows XP - Mappen met afbeelding in miniatuurweergave


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Binnen Windows XP bestaat er de mogelijkheid om een afbeelding toe te kennen aan een map. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor een map met een album van een artiest waarmee de herkenbaarheid vergroot wordt. Deze afbeelding is alleen te zien in de miniatuurweergave binnen de Verkenner die je aanzet bovenin in Verkenner via de menuoptie Beeld.

Om een afbeelding toe te kennen aan een map klik met de rechtermuisknop op de betreffende map en klik op Eigenschappen. Er opent een venster, klik hier op het tabblad Aanpassen. Hier onder de optie "Mapafbeeldingen" kun je dan een afbeelding kiezen, via de optie erboven (Dit sjabloon ook op alle submappen toepassen) kun je de afbeelding dan direct toepassen op alle eventuele submappen.

Mappen met afbeelding in miniatuurweergave

Druk dan op OK en de afbeelding is toegepast. Eventueel kun je ook in dit venster een ander icoon toepassen voor de map, deze wordt dan niet getoond in de miniatuurweergave.

Mappen met afbeelding in miniatuurweergave