Windows XP - Probleem met Hulp op afstand


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Een handige functie in Windows XP is Hulp op afstand. Deze is bedoeld om toegang tot je eigen pc of iemand anders PC te verlenen via een netwerk of Internet om zo op afstand problemen te kunnen oplossen.

Om Hulp op afstand op te starten kies Start en klik op Alle programma's en vervolgens op Hulp op afstand en doorloop de stappen. Het kan echter nogal eens gebeuren dat je dan direct een foutmelding krijgt met de tekst "Vanwege de huidige systeeminstellingen kunt u geen uitnodigingen verzenden"

Dat probleem is als volgt op te lossen, klik op Start, rechtsklik op de optie Deze computer en selecteer Eigenschappen. Selecteer in het venster Systeemeigenschappen het tabblad Verbindingen van buitenaf.

Het eerste selectievakje in dit venster is "Hulp op afstand mag vanaf deze computer worden gestart" Klik dit vinkje aan. Klik op OK. Als het goed is kun je nu wel anderen uitnodigen.

Probleem met Hulp op afstand