Windows XP - Hernoem de Prullenbak plus andere onderdelen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

In Windows XP is de naam van Prullenbak niet zo direct te wijzigen zoals in Windows Vista. In Vista kun je er met de rechtermuisknop op klikken en voor "Naam wijzigen" kiezen. In Windows XP is het wel mogelijk om de naam te wijzigen maar op een andere manier.

Om de Prullenbak te hernoemen ga naar Start en kies hier Uitvoeren. Typ regedit en druk op OK. Navigeer dan naar onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache


Zoek hier aan de rechterkant "@C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll,-8964" en dubbelklik hierop en een klein venster opent. Geef hier nu een eigen gewenste naam op voor de Prullenbak en druk op OK. De naam is nu gewijzigd. Als je nu naar het bureaublad gaat zie je dat de naam nog niet direct gewijzigd is. Druk F5 om te verversen op je toetsenbord en de naam is gewijzigd.

Hernoem de Prullenbak

Hernoem de Prullenbak

Op deze zelfde manier zijn ook andere delen van Windows XP te hernoemen in eigen gewenste namen zoals bijvoorbeeld "Deze computer". In dezelfde lijst vind je de diverse namen die je kunt wijzigen naar eigen wens. Mocht je dit na de prullenbak verder gaan wijzigen is het handig om eerst even een backup van het register te maken.

Hernoem de Prullenbak