Windows XP - Geluiden toevoegen / wijzigen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Windows XP is standaard voorzien van geluidsgebeurtenissen zoals bij een Foutmelding of bij het opstarten en afsluiten van Windows XP. Deze geluiden staan in een schema genaamd "Windows standaard". Via het configuratiescherm kun je de standaard geluiden vervangen voor eigen gewenste bijvoorbeeld gedownloadde geluidsbestanden. Dit moeten .wav bestanden zijn die je hiervoor gebruikt.

Om de geluiden nu te wijzigen ga naar Start en kies hier Configuratiescherm. Hierin klik op "Spraak, geluid en geluidsapparaten". In het scherm wat volgt klik onderaan op "Geluiden en audioapparaten". Een nieuw venster opent, klik hier op het tabblad Geluiden.

Onderin het scherm staat dan het kopje "Programmagebeurtenissen". Hierin kun je een actie kiezen zoals "Windows Starten" waarvan je het geluid wilt wijzigen. Zodra je hierop klikt komt ook de Play knop beschikbaar naast de "Bladeren" knop. Hiermee kun je een voorbeeld beluisteren van het huidige ingestelde geluid.

Geluiden toevoegen / wijzigen

Klik zodra je klaar bent onderaan op de OK knop om het venster te sluiten en alle ingestelde geluiden te bewaren. Eventueel kun je je eigen schema met geluiden nog opslaan bovenin.