Windows XP - Gebruik het klassieke inlogvenster


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Bij het inloggen in Windows XP wordt altijd een standaard welkomstscherm gebruikt waarvan hieronder een afbeelding. Dit aanmeldvenster is ook terug te zetten naar het klassieke inlogvenster waarvan een afbeelding hieronder op de pagina.

Overigens als je het standaard blauwe inlogvenster gebruikt van Windows XP kun je door twee keer achter elkaar CTRL + ALT + Delete te drukken op het toetsenbord het klassieke inlogvenster tevoorschijn halen.

Gebruik het klassieke inlogvenster

Om standaard gebruik te maken van het klassieke inlogvenster ga naar Start en klik op het Configuratiescherm en klik dan op Gebruikersaccounts. Klik dan op de regel "De manier waarop gebruikers zich aan en afmelden wijzigen".

Gebruik het klassieke inlogvenster

Haal hier het vinkje weg voor de regel "Het welkomstvenster gebruiken" en klik onderaan op Opties toepassen.

Gebruik het klassieke inlogvenster

Vanaf nu wordt het klassieke inlogscherm weer gebruikt.

Overigens om de achtergrond achter het loginvenster te wijzigen, kijk even in de tip: Achtergrond voor klassiek inlogvenster instellen.

Gebruik het klassieke inlogvenster