Windows XP - Deze computer op bureaublad plaatsen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Standaard staat op het bureaublad van Windows XP alleen de prullenbak vermeld. Andere iconen als Deze computer of netwerklocaties worden niet getoond en zijn te bereiken via het Start menu. Deze iconen zijn ook te plaatsen op het bureaublad en eventueel is hier de prullenbak dan weer uit te schakelen. Het gaat hier om het inschakelen van "Deze computer, Mijn documenten en Mijn netwerklocaties".

Klik ergens op het bureaublad in een leeg gedeelte met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen. Klik in het venster dat opent op het tabblad "Bureaublad" en vervolgens klik onderaan het venster op de knop "Bureaublad aanpassen". Hier is dan bovenin direct de keuze om bepaalde snelkoppelingen te plaatsen op het bureaublad. Klik hier op het vinkje voor het onderdeel dat je wilt tonen en klik onderaan op OK.

Deze computer op bureaublad plaatsen