Windows XP - Bootvis tool, Opstarten versnellen van Windows XP


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Microsoft heeft een handige tool genaamd bootvis, met deze bootvis tool kun je het opstarten van de pc versnellen. Als eerste is het nodig om het programama te downloaden, dit kan via de onderstaande link.Wat bootvis doet is een uitgebreide test uitvoeren en dan beoordelen welke instellingen van windows kunnen gewijzigd worden zodat de Windows XP sneller op kan starten. Daarnaast schakelt bootvis alle overbodige items uit die worden geladen.

Om bootvis te gebruiken pak je het zip bestand uit en start het Bootcis. Vervolgens klik je in het menu trace en kies je de optie Next Boot + Drivers Delay.

Bootvis tool, Opstarten versnellen van Windows XP

Klik in het daarop op volgende venster op OK. Nu word de pc herstart en bekijkt bootvis tijdens het starten wat er kan verbeterd worden aan de snelheid van het opstarten

Na de herstart start bootvis automatisch en vervolgens ga je opnieuw naar het menu trace. In het menu trace klik je dan op Optimize System. Nu word er verwerkt wat tijdens de herstart is gezien.

Bootvis tool, Opstarten versnellen van Windows XP

Hierna word windows opnieuw opgestart, na de herstart start bootvis ook weer, dit kan even duren.

Bootvis is nu klaar en je hebt een sneller opstarttijd.