Windows XP - Blue screen of death screensaver


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Als er iets misgaat krijg je een blauw error scherm van Windows met een heel verhaal over de foutmelding waarvan je een voorbeeld ziet in de screenshot hieronder.

Blue screen of death screensaver

Nu heeft Microsoft zelf daar een screensaver van gemaakt waar je leuke grappen mee kan uithalen of als orginele screensaver kunt gebruiken. Hiermee krijg je dus meerdere "nep" blue screens of death schermen als schermbeveiliging. Klik hieronder op de downloadknop om te downloadenInstalleren

De download is een zip bestand, pak deze uit en je hebt 1 bestandje genaamd: SysInternals Bluescreen.scr Om van de screensaver een voorbeeld te zien dubbelklik je op het bestand en er komt een venster tevoorschijn met een overeenkomt, klik hier op "I Agree" en je krijgt het voorbeeld te zien. Net als bij andere screensavers sluit je het weer door met de muis te bewegen of een toets te drukken.

Dan heb je een voorbeeld gezien en deze is dan nog niet geinstalleerd. Als je deze wilt installeren klik je met de rechtermuisknop op het bestand en kies je in het menu "Installeren". De screensaver zal dan onder je beeldschermeigenschappen komen te staan bij de andere screensavers. De beelschermeigenschappen zullen dan automatisch openen waar je dan de screensaver ziet staan als standaard.

Blue screen of death screensaver

Om later de screensaver te bekijken in je beeldschermeigenschappen ga je naar het configuratiescherm en dan naar "Beeldscherm", een andere manier om er te komen is op het bureaublad te klikken met de rechtermuisknop en dan eigenschappen te kiezen.

Ga dan naar het tabblad screensaver en je ziet als standaard screensaver de Blue screen of death staan.