Windows XP - Beveiligde aanmelding met Ctrl + Alt + Delete


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Ter bevordering van de beveiliging is er de optie om voor het aanmelden eerst Ctrl + Alt + Delete in te drukken voordat je verder kunt. Hierdoor is de pc beter beschermd tegen programma's die via de aanmeldsituatie van windows het wachtwoord achterhalen.

Om dit in te schakelen ga je naar start >> uitvoeren en typ hierin "control userpasswords 2" en druk op enter

Beveiligde aanmelding met Ctrl + Alt + Delete

Je krijgt nu een scherm gebruikersaccounts, klik hierin op het tabblad Geavanceerd.

Beveiligde aanmelding met Ctrl + Alt + Delete

Klik hierin het vinkje aan voor "Gebruikers moeten op CTRL + ALT + DEL drukken. Druk op OK, als het nu zo is dat je geen wachtwoord in hoeft te voeren voor Windows ga dan even naar het configuratiescherm >> gebruikersaccounts en selecteer de optie "De manier waarop gebruikers zich aan en afmelden wijzigen" en haal hier het vinkje weg voor "Het welkomstvenster gebruiken.

Beveiligde aanmelding met Ctrl + Alt + Delete

Je kunt via configuratiescherm >> gebruikersaccounts ook eventueel een wachtwoord maken voor je account door je account te selecteren en de optie "Een wachtwoord instellen" aan te klikken.