Windows XP - Afbeeldingen versturen per mail/ automatisch verkleinen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Windows XP kent een optie om snel afbeeldingen te versturen, tesamen met deze optie bestaat de mogelijkheid om de te versturen afbeeldingen automatisch te verkleinen naar een standaard formaat. Dit is te doen als volgt, selecteer een aantal afbeeldingen met de muis en klik dan op een van de geselecteerde afbeeldingen met de rechtermuisknop. In het menu kies voor "Kopieren naar" en klik dan op "E-mailontvanger".

Afbeeldingen versturen per mail/ automatisch verkleinen

Er opent dan een dialoogvenster, selecteer hier de optie "Alle afbeeldingen verkleinen" en klik dan linksonderin op "Meer opties weergeven". Dan komen de formaten tevoorschijn, hier kun je dan kiezen voor Klein (640 x 480), Normaal (800 x 600) en Groot (1024 x 768). Druk dan op OK en de afbeeldingen worden verkleind voor de mail, de originele bestanden worden niet verkleind. Daarna wordt automatisch het standaard e-mailprogramma geopend.

Afbeeldingen versturen per mail/ automatisch verkleinen