Windows XP - Adresbalk in je taakbalk


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Een adresbalk in je taakbalk. Met 2 klikken kun je dat bewerkstelligen. Je krijgt dat een adresbalk voor Internet Explorer in je taakbalk, je kunt hier dan een internet adres intikken om vervolgens op enter te drukken of de knop "Ga naar" en Internet Explorer opent het adres tenzij een andere browser als standaard is gezet.

Om dit snel te doen klik je met de rechtermuisknop op je taakbalk. Je krijgt nu een menu waarin bovenin staat "werkbalken" ga hier met de muis opstaan en een volgend uitschuifmenu komt tevoorschijn. Klik hierin op adres en de adresbalk is toegevoegd.

Adresbalk in je taakbalk

Als het invulveld niet goed zichtbaar is of je wilt de adresbalk verplaatsen klik dan weer met de rechtermuisknop op de taakbalk zodat je hetzelfde menu weer krijgt. Controleer hier even of je taakbalk vergrendelt is. Zo ja staat er een vinkje voor "Taakbalk vergrendelen". Klik hierop en je taakbalk wordt ontgrendelt. Nu kun je de adresbalk met je linkermuisknop verslepen door op de rondjes ervoor te gaan staan. Daarna kun je op dezelfde manier de taakbalk weer vergrendelen.