Windows XP - Achtergrond instellen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Achtergrond instellen, ga naar het configuratiescherm en dan naar "Beeldscherm", een andere manier om er te komen is op het bureaublad te klikken met de rechtermuisknop en dan eigenschappen te kiezen.

Ga dan naar het tabblad Bureaublad, in de lijst staan een aantal standaard meegeleverde achtergronden van windows waar je er 1 van kunt kiezen, maar uiteraard kun je ook je eigen achtegrond instellen klik hiervoor op bladeren en zoek het gewenste plaatje op.

Als het plaatje kleiner dan de resolutie word het plaatje standaard uitvergroot tot beeldvullend waardoor de verhouding nog wel eens in het gedrang kan komen, om dit te veranderen klik onder positie op "spreiden"en selecteer gecentreerd om het plaatje om de eigen grootte te laten weergeven als je de optie "Naast elkaar" klikt dan word het plaatje naast elkaar geplaatst het hele beeldscherm vol

Achtergrond instellen