Windows Vista - Hulp op afstand gebruiken


De Windows Hulp op afstand is daar om Hulp op afstand te bieden en zo mee te kijken bij iemand anders op de PC of de gehele PC van diegene overnemen. Voordat dit tot stand kan komen moet er een uitnoding zijn van degene die geholpen wil worden. Deze uitnodiging is een bestand dan wordt verzonden via de mail of eventueel op een andere manier. Het is niet Vista afhankelijk. Je kunt ook met Windows XP een Windows Vista PC overnemen en met Windows Vista een Windows XP PC overnemen.

Hulp op afstand start je via Start >> Alle programma's >> Onderhoud >> Windows Hulp op afstand. Je krijgt dan in het scherm wat opent twee opties.

Hulp op afstand gebruiken

Als je een uitnodiging hebt ontvangen kun je deze openen met de tweede optie "Aanbieden om iemand te helpen". Klik hier dan op en selecteer het bestand dat je hebt ontvangen. Om een uitnodiging te versturen klik je op de eerste optie "Een vertrouwd iemand uitnodigen om u te helpen" en je komt in een volgend scherm.

Hulp op afstand gebruiken

Bij het versturen. Als je gebruik maakt van een e-mailprogramma in Windows Vista zoals Windows Mail of Office Outlook selecteer dan de eerste optie. Gebruik de tweede optie om het bestand met de uitnodiging te maken om deze op een andere manier te verzenden zoals webmail. Het volgende scherm voor beide geef je het daarvan geef je een wachtwoord voor de uitnodiging. Als je hebt gekozen voor de optie hierboven om een bestand te maken zal er ook de vraag zijn op welke locatie je het bestand wilt opslaan.

Nu kan het zijn dat er onderaan het venster een waarschuwing over de Firewall staat. Deze blokkeert Hulp op afstand verbindingen automatisch.

Hulp op afstand gebruiken

Om de blokkering hiervoor op te heffen ga je naar Start >> Configuratiescherm. Onder het kopje Beveiliging klik je op "Een programma via Windows Firewall toestaan". Het scherm met uitzonderingen komt dan direct tevoorschijn. Zoek onderin de lijst de optie "Hulp op afstand" op en klik het vinkje aan dat hiervoor staat en druk op OK.

Hulp op afstand gebruiken

Keer dan terug naar Hulp op afstand. Nadat in het vorige scherm het wachtwoord is ingevoerd klik je op volgende. Dan zal het standaard mailprogramma openen met de uitnodiging, vul hier het e-mailadres in verstuur de uitnodiging. De Hulp op afstand functie zal dan in een wachtstand gaan staan.

Hulp op afstand gebruiken