Skype - Verwijderen, blokkeren en versturen contactpersonen


Toegevoegde contactpersonen zijn net zo makkelijk weer te verwijderen of te blokkeren en aanvullend daarop is er een optie om contactpersonen naar andere gebruikers van Skype te versturen zodat deze door diegene ook weer eenvoudig toegevoegd kunnen worden.

Verwijderen

Om een contactpersoon weer te verwijderen klik je in Skype met de rechtermuisknop op de contactpersoon en kies je in het menu voor "Verwijder uit contactpersonen".

Blokkeren of verwijderen contactpersonen

Blokkeren

Om een contactpersoon te blokkeren klik je eveneens met de rechtermuisknop op de contactpersoon en kies je voor 'Blokkeer deze persoon'. In het venster met de bevestiging kun je dan een vinkje plaatsen voor de regel "Verwijder uit uw contactpersonen".

Als je geen vinkje plaatst wordt de contactpersoon dus niet uit de lijst gehaald maar slechts alleen geblokkeerd. Er komt een icoon voor de contactpersoon die je hebt geblokkeerd te staan en deze wordt genoteerd als offline. De contactpersoon kan dan geen contact meer met je opnemen en kan dus ook niet zien of je online bent. Je kunt dan later met de rechtermuisknop weer op de gebruiker klikken om deze weer te deblokkeren.

Een gebruiker die geblokkeerd is en je een bericht probeert te sturen of probeert te bellen kan niet zien dat je hem geblokkeerd hebt. Je krijgt zelf geen melding te zien dat de desbetreffende persoon probeert om contact op te nemen tenzij je de blokkade opheft.

Blokkeren of verwijderen contactpersonen

Deblokkeren

Als je nu een contactpersoon hebt verwijderd en geblokkeerd kan er dus geen contact meer met je opgenomen worden. Een overzicht van geblokkeerde gebruikers vindt je in de instellingen waar je eveneens ook weer een blokkade kunt opheffen. Om dit te doen ga bovenin Skype naar Extra en kies hier voor Instellingen. In het venster dat opent klik aan de linkerkant op het menu item "Privacy" en daarna in het menu op Geblokkeerde personen.

Aan de rechterkant zie je dan een overzicht van geblokkeerde gebruikers. Klik op een gebruiker en klik op de knop "Deblokkeer deze persoon" om iemand te deblokkeren.

Blokkeren of verwijderen contactpersonen

Versturen

Dan nog een laatste tip. Wil je de gegevens van een contact snel doorgeven aan een andere gebruiker van Skype zodat diegene de persoon in kwestie snel kan toevoegen dan kan dit ook eenvoudig. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende persoon waarvan je de gegevens wilt delen en kies in het menu 'Verstuur contactpersoon'. Degene waarna je het contact stuurt krijgt een knop in beeld om diegene direct aan Skype toe te voegen.