Outlook Express - E-Mail snel versturen naar een groep contactpersonen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Outlook Express heeft binnen de Adresboek de optie om groepen te maken. Door een groep aan te maken is het mogelijk om in 1 keer een e-mail naar alle contactpersonen binnen de groep te versturen bijvoorbeeld voor een vereniging, club etc. Ga hiervoor naar het adresboek door naar Extra te gaan en te klikken op Adresboek. Zodra het adresboek is geopend klik linksboven op Bestand en kies voor "Nieuwe groep".

E-Mail snel versturen naar een groep

In het venster dat opent heb je dan eerst de mogelijkheid om een Groepsnaam op te geven naar wens. Daaronder kun je dan door op de knop "Leden selecteren" al bestaande contactpersonen toevoegen aan de groep. Via de knop Nieuw kun je Nieuwe contactpersonen invoeren. Het tabblad Groepsdetails is er om details in te voeren zoals een adres, website of andere gegevens.

E-Mail snel versturen naar een groep

Zodra je de Groep hebt opgeslagen kun je bij het aanmaken van een nieuw bericht de Groep toevoegen. Dit doe je door in het nieuwe bericht op "Aan" te klikken en in het venster dat opent de groep te selecteren zoals je normaal een contactpersoon selecteert.

E-Mail snel versturen naar een groep