Outlook Express - Leesbevestiging instellen voor verzonden berichten


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Als je graag wilt controleren of de ontvanger je bericht heeft ontvangen is daar de optie om een automatische leesbevestiging te vragen aanzetten en kun je het zo instellen dat vanuit jezelf automatisch een bevestiging word gestuurd naar een afzender.

Hiervoor ga je naar "Extra" binnen Outlook Express bovenin en vervolgens kies je voor "Opties". In het venster dat opent ga naar het tabblad "Bevestigingen".

Het gaat hier om de eerste 2 opties,

De eerste is "Leesbevestigingen vragen" door een vinkje te zetten voor "Voor alle verzonden berichten een leesbevestiging vragen" kun je dus een bevestiging vragen aan de ontvanger, let wel op dat de ontvanger wel toestemming moet geven om deze terug te sturen dus er is geen garantie dat je altijd een bevestiging terug krijgt.

De tweede optie is om zelf een bevestiging terug te sturen, normaal gesproken staat de tweede optie aangevinkt "Stuur mij een melding........" door bijvoorbeeld de derde optie te kiezen verzend je zelf automatisch en altijd een bevestiging.

Leesbevestiging instellen voor verzonden berichten