Outlook Express - Kopie van bericht op server laten staan


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Binnen Outlook Express is het net als bij andere e-mailprogramma's mogelijk om een kopie van een e-mailbericht op de server te laten staan. Dit kan bijvoorbeeld dienen als backup of omdat je de berichten ergens op een andere computer wilt binnenhalen. Let wel op dat als je de berichten niet verwijderd of automatisch laat verwijderen je mailbox eventueel vol kan lopen afhankelijk van de ruimte die je hebt.

Om een kopie te laten staan ga bovenin in het menu naar Extra en kies hier voor Accounts. Selecteer het gewenste e-mailaccount en klik aan de rechterkant op "Eigenschappen". In het venster dat opent klik op het tabblad "Geavanceerd".

Onder de kop "Bezorging" heb je de beschikking over de opties. Plaats hier een vinkje voor "Een kopie van berichten op de server achterlaten". Eronder de mogelijkheid om de berichten dan alsnog de mogelijkheid om later de berichten automatisch van de server te laten verwijderen. Hier kun je zelf het aantal dagen instellen.

Opstartscherm uitschakelen