Outlook Express - Hotmail in Outlook Express (POP3)


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Het is mogelijk om gebruik te maken van Hotmail in Outlook Express, op dezelfde manier kan Hotmail ook ingesteld worden in Office Outlook of in Windows Mail. Om een Hotmail account in te stellen in Outlook en je berichten binnen te halen net als bij een Gmail account volg de volgende stappen. Ga bovenin in Outlook naar Extra en klik op Accounts. In het venster dat opent klik op de knop Toevoegen en kies hier voor E-mail.

In het eerste scherm vul je de weergave naam in, dit is de naam die de ontvanger van je e-mailbericht ziet als afzender. Druk dan op volgende. In het scherm wat volgt vul je eigen e-mailadres in en druk daarna nogmaals op volgende.

Dan komen de instellingen, standaard staat hier bij servertype POP3 geselecteerd, laat dit zo staan. Vul dan eronder in, in het eerste veld bij Server voor inkomende e-mail: pop3.live.com. In het tweede veld, Server voor uitgaande e-mail (STMP).

Druk daarna op Volgende.

Hotmail in Outlook Express (POP3)

Vul nu je gebruikersnaam en wachtwoord van Hotmail in en klik vervolgens op volgende en klik in het laatste scherm op voltooien. Nadat je op Voltooien hebt geklikt kom je terug in het venster met het overzicht van ingestelde e-mailadressen. Hier staat dan ook de vermelding "pop3.live.com" tussen. Selecteer deze en klik rechts op Eigenschappen.

Hotmail in Outlook Express (POP3)

In het venster dat opent klik op het tabblad "Geavanceerd". Klik hier de vinkjes aan voor beide vermeldingen "Voor deze server is een beveleigde verbinding nodig". Bij de poortnummers vul achter STMP "25" in, vul bij POP3 eronder vul "995" in. Klik dan op OK en het Hotmail account is ingesteld.

Hotmail in Outlook Express (POP3)