Outlook Express - Gmail account in Outlook


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Gmail is de online webmail van Google ofwel Google Mail. Het is echter ook mogelijk om de berichten van Gmail te ontvangen in een mailprogramma op de PC zoals Outlook Express of Office Outlook, volg hiervoor de onderstaande stappen om dit in te stellen.

Zorg als eerste dat de Pop3 optie is ingeschakeld op je Gmail account om de berichten in Outlook te kunnen ontvangen. Om dit te controleren ga in je Gmail account online naar "Instellingen", en dan naar "Doorsturen en Pop" en zet bij "Downloaden via POP" de optie "POP inschakelen voor alle berichten" aan door er een vinkje voor te plaatsen.

Gmail account in Outlook

Ga nu terug naar Outlook Express en kier hier bovenin in het menu Eextra en klik vervolgens op Accounts. In het venster dat opent klik op de knop rechts Toevoegen en kies E-mail. In het eerste scherm vul je de weergave naam in, druk op volgende

Gmail account in Outlook

In het scherm dat volgt vul je je emailadres in en druk nogmaals op volgende.

In het daarop volgende scherm vul je de volgende gegevens in:
  • Server voor inkomende mail: pop.gmail.com
  • Server voor uitgaande mail: smtp.gmail.com
Gmail account in Outlook

Druk op Volgende. Vul nu je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op volgende en kies voltooien je Gmail account is nu toegevoegd aan je accounts binnen Outlook Express. Je komt nu weer in het venster met een overzicht van je email accounts,
klik op je Gmail account en klik op Eigenschappen.

Ga in het venster dat opent naar het tabblad Server en klik onderaan het vinkje aan voor "Voor deze server is verificatie vereist".

Gmail account in Outlook

Ga daarna naar het tabblad Geavanceerd om poortnummers in te voeren, die zijn als volgt.
  • Uitgaande e-mail (smtp): 465
  • Inkomende e-mail (POP3): 995
Gmail account in Outlook

Klik daarna beide vinkjes aan voor "Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig", klik op OK en je Gmail account is klaar voor gebruik.