Outlook Express - E-mail account instellen in Outlook


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Je hebt een e-mail adres en wilt deze instellen in Outlook Express of je hebt meerder emailadressen die je wilt instellen, om een e-mail adres in te stellen in Outlook Express volg je de volgende stappen. Start Outlook Express en ga bovenin naar het menu Extra en klik in het uitschuifmenu op Accounts.

Klik op toevoegen en kies voor E-Mail.

Email account instellen in Outlook

Je krijgt nu een nieuw scherm genaamd de Wizard internet verbindingen. Er word in het eerste scherm gevraagd naar de weergavenaam, dit houd in de naam die in te zien is bij de ontvanger van je mail. Vul hier de goede naam in, kan eventueel ook je mail adres zijn en klik op volgende.

Email account instellen in Outlook

Het volgende venster vraagt om het email adres, vul hier je eigen email adres in en klik op volgende. Dan kom je in het venster om de servers in te stellen voor de inkomende mail (pop3) en uitgaande mail (smtp).

Email account instellen in Outlook

De gegevens hiervoor zijn geleverd door de provider waar het mail adres van is, en is ook eventueel op te zoeken op de site van de provider. Zodra dit is ingesteld klik je op volgende en word er gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord, ook dit is geleverd door de provider. Zet eventueel een vinkje voor wachtwoord onthouden als je dit makkelijk vind

Klik op volgende en in het volgende venster op voltooien, je mail account is nu ingesteld, klik op sluiten en je kunt mail versturen en ontvangen.