Outlook Express - Berichtregels


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Berichtregels kunnen heel handig zijn om te gebruiken om berichten te ordenen of automatisch bij elkaar te houden Bijvoorbeeld is het mogelijk om berichten van een bepaalde afzender automatisch te verplaatsen/verwijderen of al helemaal niet binnen te halen, in een andere tip is te zien hoe je afzenders blokkeert, hieronder de echte berichtregels.

De berichtregels kun je vinden bovenin via het menu Extra en dan Berichtregels en vervolgens op E-mail te klikken. In het eerste vak kun je vervolgens het eerste deel van de regel kiezen, bijvoorbeeld kun je een vinkje voor de eerste optie zetten "Als de regel Van bepaalde personen bevat".

Berichtregels in Outlook Express

In het tweede vak kies je dan wat de actie is die moet worden uitgevoerd en onderaan vul je de naam in die je wilt geven aan de ingestelde regel.