Outlook Express - Bepaalde berichten automatisch markeren met kleur


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Het is mogelijk om binnen Outlook Express een Filter / berichtregel in te stellen waarmee bepaalde berichten van bijvoorbeeld bepaalde personen gemarkeerd worden in het Postvak IN met een ingestelde kleur. Hierdoor kun je de berichten meer laten opvallen buiten de normale berichten om. Berichtregels kunnen ook gebruikt worden voor andere doeleinden om berichten te filteren of automatisch te verwijderen.

Om een berichtregel hiervoor in te stellen ga bovenin in Outlook naar Extra en kies in het menu voor Berichtregels en klik op E-Mail. Klik in het venster aan de rechterkant op de knop "Nieuw" waarna gestart kan worden met het opstellen van de regel.

Bepaalde berichten automatisch markeren met kleur

In het bovenste gedeelte van het venster selecteer de voorwaarde waaraan een bericht dat je wilt markeren moet voldoen. Keuzes zijn hier dat een onderwerp aan een bepaald woord moet voldoen of de optie om een afzender in te voeren. Selecteer bijvoorbeeld de eerste regel "Van bepaalde personen" en klik onderaan in de Regelbeschrijving op het blauwe linkje "Bepaalde personen" om de voorwaarde in te voeren.

Bepaalde berichten automatisch markeren met kleur

In het tweede gedeelte van het venster, stap 2 kies de actie die moet worden uitgevoerd, in dit geval is dat "Markeren met een bepaalde kleur". Klik dan opnieuw onderaan in het vak "Regelbeschrijving" op de blauwe link "Een bepaalde kleur" en kies een kleur.

Bepaalde berichten automatisch markeren met kleur

Als laatste voer een omschrijving in voor de Berichtregel en klik op OK. In het overzichtsventer kun je doormiddel van de knop "Nu toepassen" de regel uitvoeren voor de al bestaande berichten in het Postvak IN. Verder zal de regel nu worden toegepast op nieuwe berichten die binnenkomen.