Powerpoint 2007 - Presentaties opslaan als PDF bestanden


Met Office 2007 PowerPoint is er de mogelijkheid bijgekomen om bestanden op te slaan als PDF. Om te beschikken over deze optie moet er echter tot Service Pack 2 wel een aparte plugin geinstalleerd worden van Microsoft zelf, deze vindt je via de tip: Opslaan als PDF bestand.

Eenmaal de aanvulling geinstalleerd kun je een Presentatie opslaan als PDF bestand voor bijvoorbeeld een snele publicatie, uiteraard beschik je in het PDF bestand niet over de eventuele ingestelde animaties. Dia's worden achter elkaar als aparte pagina's geplaatst. Om nu een presentatie op te slaan als PDF bestand ga linksbovenin naar de Office knop en klik op Opslaan als. Kies hier dan links voor de optie "PDF of XPS".

Presentaties opslaan als PDF bestanden

In het venster dat opent kun je dan een aantal aanvullende opties instellen, klik op de knop "Opties". Hier kun je dan als eerste het bereik bepalen, zo kun je hier selecteren of er 1 dia of alle dia's in het PDF bestand opgenomen moeten worden of een eventuele selectie. Daaronder kun je bepalen wat je wilt opslaan, Handouts en Notitiepagina's zijn onder andere mogelijk naast de standaard dia's optie. Mocht je eventueel verborgen dia's hebben in je presentatie die je ook wilt meenemen in het PDF bestand klik dan het vinkje aan voor "Inclusief verborgen dia's". Druk dan op OK en sla het PDF bestand op.

Presentaties opslaan als PDF bestanden