Outlook 2007 - Zoekmappen gebruiken


In Outlook 2007 zie je in de linkerbalk onderaan een vermelding genaamd "Zoekmappen" met, als je deze uitklapt daaronder een aantal standaard zoekmappen.

Zoekmappen gebruiken

Deze zoekmappen zijn in feite een soort filters die toegepast worden op alle e-mails in Outlook 2007 en hier kun je zelf eenvoudig ook eigen zoekmappen maken die e-mails filteren op allerlei zaken zoals bijvoorbeeld alle e-mails met een bijlage of alle ongelezen e-mails etc.

Om een Zoekmap te maken klik met de rechtermuisknop op "Zoekmappen" en klik op Nieuwe zoekmap. Er opent dan een nieuw venster waarin de voorwaarden worden ingesteld. Kies hier dan een eigenschap naar wens, mits beschikbaar verschijnt er een "Kiezen" knop onderaan voor nadere opties zoals bij "E-mail van bepaalde personen". Als je deze selecteert kun je via de knop Kiezen personen invoeren. Onderaan de lijst met Voorwaarden staat de vermelding "Een aangepaste zoekmap maken". Hier kun je dan eventueel zelf naar wens een zoekmap instellen met eigen voorwaarden.

Als je dan klaar bent klik onderaan op OK en de zoekmap wordt geplaatst. Zodra je hierop klikt worden alle e-mails bij elkaar gezocht die aan de ingestelde voorwaarden voldoen.

Zoekmappen gebruiken