Outlook 2007 - Windows Live Hotmail account instellen


Microsoft heeft aangekondigd dat het gaat stoppen met de ondersteuning voor Hotmail binnen Outlook Express, een datum waarop de ondersteuning stopt is op het moment van schrijven nog niet bekend. Echter is het ook mogelijk om via Office Outlook nog gebruik te maken van je Live Hotmail account. Deze zelfde manier is ook in te stellen voor Office Outlook 2003.

Voordat je echter een account in kunt stellen binnen Outlook moet er een aanvullend programma van Microsoft zelf gedownload en geinstalleerd worden die dit mogelijk maakt. Het downloaden van het programma kan via de onderstaande downloadlink, na downloaden pak het zipbestand uit en installeer deze.Windows Live Hotmail account instellen

Na installatie start Outlook opnieuw op en het venster van Outlook Connector komt automatisch tevoorschijn. Type hier dan het e-mailadres van je Live Hotmail account in plus het wachtwoord. In het vak eronder vul dan de afzendernaam in die de ontvanger van je berichten te zien krijgt. Druk dan op OK en herstart Outlook.

Windows Live Hotmail account instellen

Na het herstarten is er een in de navigatie het e-mailadres bijgekomen met een eigen PostvakIN, PostvakUIT, Verzonden Items en Verwijderde Items.

Windows Live Hotmail account instellen

Het account is dan dus ingesteld, later is dit aan te passen en is er de mogelijkheid om een nieuw account in te stellen. Binnen Office Outlook is er in de bovenbalk een extra menuitem bijgekomen genaamd Outlook Connector.

Windows Live Hotmail account instellen