Outlook 2007 - RSS kanalen toevoegen


Outlook 2007 heeft in deze versie RSS ondersteuning bij zich. RSS is de afkorting voor Really Simple Syndication Met RSS is het eenvoudig om content/nieuws te publiceren. Het lijkt op een nieuwsbrief echter hoef je hiervoor geen E-Mailadres op te geven of lid te worden. De RSS Feed is te lezen met verschillende programma's, RSS readers. Nu heeft Outlook 2007 dus ook een RSS lezer bij zich.

Websites die het nieuws onder meer publiceren via RSS feeds zoals WebSonic.nl kun je toevoegen aan een map in Outlook, zodoende worden alle nieuwsberichten van de website opgehaald en weergegeven in de map in Outlook als e-mailberichten om te lezen.

Om erachter te komen welke websites een RSS feed hebben kun je bekijken via Internet Explorer 7. Als je naar een website surft zoals WebSonic.nl met een RSS feed zal in Internet Explorer de RSS knop oranje worden zoals in het plaatje, klik hierop en de RSS feed opent. Dan kun je de URL gebruiken uit de adresbalk en deze zometeen kopiŽren naar Outlook.

RSS kanalen toevoegen

RSS kanalen toevoegen

Dan het instellen van een RSS feed in Outlook. Standaard heeft Outlook al een pagina met uitleg over RSS en een aantal links naar RSS feeds van websites zoals van de NOS. Als je links in Outlook in het mappenlijstje klikt op RSS kanalen komt deze pagina tevoorschijn. Om nu een aparte RSS feed toe te voegen klik je met de rechtermuisknop op "RSS kanalen" en kies je de optie "Nieuw RSS kanaal toevoegen".

RSS kanalen toevoegen

Dan opent een klein schermpje waarin het adres wordt gevraagd van de gewenste RSS feed, voor het voorbeeld is dat: http://feeds.feedburner.com/websonic Klik dan op toevoegen.

RSS kanalen toevoegen

Dan volgt er een bevestigingsscherm of je de RSS feed echt wilt toevoegen. Klik hier op JA. Als je overigens 1 van de standaard aangegeven RSS feeds toevoegt zoals van de NOS dan kom je ook bij dit scherm uit.

RSS kanalen toevoegen

Dan wordt direct de RSS feed opgehaald en het laatste bericht ervan toegevoegd. Er komt onder RSS Kanalen een aparte map met de naam van de RSS feed die je hebt toegevoegd. Door hierop met de rechtermuisknop te klikken en dan verwijderen te kiezen haal je de RSS feed weer weg. Vanaf nu worden nieuwe berichten automatisch opgehaald.

RSS kanalen toevoegen