Outlook 2007 - Agenda op je bureaublad


Voor Outlook 2007 is er een aanvullend programma gemaakt door Outlookonthedesktop.com dat je als gebruiker instaat stelt om op je bureaublad de Agenda van Outlook of andere onderdelen als Taken, Postvak In en Contactpersonen op je bureaublad weer te geven. Dit werkt onder zowel Windows XP als Windows Vista en is beschikbaar voor Outlook 2007 maar ook voor Outlook 2003.

Bijvoorbeeld de Agenda wordt zoals in de afbeelding hieronder doorzichtig weergegeven, hiervoor hoeft dan Outlook niet open te staan. Het programma waarmee je dit instelt download je via de volgende link.Eenmaal gedownload pak het zipbestand uit en installeer het programma. Deze vindt je na installatie terug onder het Start menu in de map "Outlook on the Desktop" waar je het programma start. Zodra gestart verschijnt er een klein icoon in de taakbalk rechtsonderin bij de klok en zal het programma vanaf nu automatisch met Windows opstarten.

Door hierop met de rechtermuisknop te klikken zie je de opties en kun je snel schakelen op je bureaublad naar bijvoorbeeld de Taken of je Postvak In. Door op "Preferences" te klikken komen de opties van het programma tevoorschijn.

Hier kun je de Positie bepalen op je bureaublad en deze wijzigen door op de pijlen te klikken. Met Opacity kun je de doorzichtigheid bepalen van het onderdeel en met Width en Height bepaal je de Hoogte en Breedte van het venster op je bureaublad.

Outlook / agenda op je bureaublad

Outlook hoeft dus niet gestart te zijn om de onderdelen weer te kunnen geven, ook kun je bijvoorbeeld snel een agenda afspraak toevoegen door in het venster te dubbelklikken.

Outlook / agenda op je bureaublad