Outlook 2007 - Onveilige bijlagen toestaan


Office Outlook 2007 en ook eerdere versies staan het niet toe dat bepaalde bestanden in de bijlage met bepaalde extensies mogen worden opgeslagen. Bijvoorbeeld .exe bestanden die je ontvangt zullen geweigerd worden door Outlook middels de melding "De toegang tot de volgende mogelijk onveilige bijlagen is geblokkeerd" zoals in de afbeelding.

Onveilige bijlagen toestaan

Nu is deze beveiliging er uiteraard niet voor niets maar het is ook mogelijk om deze beperking op te heffen zoals in dit geval voor .exe bestanden maar het is verder mogelijk voor iedere bestandsextensie die Outlook blokkeert. Ga hiervoor binnen Windows XP naar Start en klik op Uitvoeren, binnen Windows Vista ga naar Start, klik op Alle programma's en klik daarna op Bureau-accessoires en dan op Uitvoeren.

Typ dan regedit en druk op OK, navigeer dan naar de onderstaande sleutel. Dit geld ook voor eventuele oudere versies van Outlook echter zal de waarde dan niet 12.0 (versienummer) zijn maar een lager getal.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\Security


Ga dan bovenin naar Bewerken en klik op Nieuw en kies voor Tekenreekswaarde. Geef deze waarde als naam "Level1Remove" en dubbelklik hierop. Vul dan in het vak de extensie in die je wilt toestaan zoals .exe. Om meerdere extensies toe te voegen scheid deze dan middels een puntkomma.

Onveilige bijlagen toestaan

Sluit dan de registereditor en herstart Outlook, het is dan wel mogelijk om de bijlage op te slaan.

Onveilige bijlagen toestaan