Outlook 2007 - Automatische opmaak Postvak IN


Het Postvak IN maar ook andere mappen worden automatisch voorzien van opmaak zoals vetgedrukte tekst voor ongelezen berichten. Deze opmaak is geheel naar wens aan te passen, ook is het mogelijk om in te stellen dat berichten van bepaalde personen een kleur krijgen.

Ga naar het Postvak IN en klik bovenin op Extra en klik dan op Indelen. Er wordt een 'venster' geopend aan de bovenkant van het scherm, klik hierin links op de tab / knop "Kleuren gebruiken". Dan eerst bovenaan de optie "Berichten kleuren" door een afzender in te voeren in het vak achter van kun je hier een kleur aan koppelen. Rechtsbovenin staat dan een knop "Automatische opmaak" klik hierop en een venster met opties opent.

Automatische opmaak Postvak IN

Hier is dan de opmaak van het Postvak IN verder te bepalen bijvoorbeeld voor Ongelezen berichten. Door deze te selecteren en dan op de knop "Lettertype" te klikken is de opmaak in te stellen.

Automatische opmaak Postvak IN

Via de knop "Toevoegen" kun je een eigen definitie toevoegen, door hierop te klikken wordt er een nieuwe regel toegevoegd in de lijst, geef deze een naam en druk daarna op de knop "Voorwaarde". In het venster dat opent zijn dan de voorwaarden in te stellen om een kleur toe te kennen aan bepaalde e-mails.

Automatische opmaak Postvak IN

Deze manier van opmaak is op dezelfde manier toe te passen op eventuele andere mappen binnen Outlook.