Outlook 2007 - Autoaanvullen e-mailadressen legen / verwijderen / opschonen


Na een tijdje Outlook gebruikt te hebben worden meer en meer e-mailadressen opgeslagen die je bijvoorbeeld terug ziet bij het autoaanvul gedeelte bij een nieuw bericht. Als je een nieuw bericht tikt en in het 'Aan' veld het e-mailadres of contactpersoon wilt typen wordt deze automatisch aangevuld met suggesties, een screenshot daarvan hieronder.

Autoaanvullen e-mailadressen legen / verwijderen / opschonen

Nu is het ook zo als je een keer een verkeerd adres getypt hebt en deze mail hebt verstuurd het adres ook opgeslagen wordt. Het is dan handig om deze er weer uit te kunnen halen om de lijst weer wat op te schonen. Dit kan eenvoudig op onderstaande manier en werkt voor Outlook 2007 en 2003.

Ook hieronder de optie om Autoaanvullen geheel uit te schakelen.

Het verwijderen van een specifiek adres uit de autoaanvul lijst gaat eenvoudig. Op het moment dat je de eerste letters typt van een adres zie je een suggestie of meerdere suggesties verschijnen. Navigeer dan met de pijltjestoetsen (boven, onder) naar het adres dat je wilt verwijderen. Druk dan op de delete toets op je toetsenbord en het adres is verwijderd.

Op deze manier verwijder je een specifiek e-mailadres. Dan is het uiteraard ook mogelijk om de gehele autoaanvul optie uit te schakelen. Ga hiervoor bovenin naar Extra en klik op Opties. In het venster wat opent klik aan de rechterkant op de knop "E-mailopties". Er opent dan opnieuw een venster, klik hier op de knop Geavanceerde e-mailopties.

Autoaanvullen e-mailadressen legen / verwijderen / opschonen

Zet dan in het nieuwe venster onderaan de optie "Namen voorstellen bij het invullen van de velden Aan, CC en BCC uit" uit en druk op OK. Sluit dan de overige vensters en de autoaanvul optie is uitgeschakeld.

Autoaanvullen e-mailadressen legen / verwijderen / opschonen