Outlook 2007 - Afbeeldingen als bijlage automatisch schalen


Afbeeldingen / foto's kunnen soms nogal grote formaten aannemen, om deze nu eenvoudig in de mail te versturen kan het handig zijn om deze eerst te verkleinen zodat je meer foto's in 1 kunt versturen. Nu is het mogelijk dat je de originele afbeeldingen in de bijlage plaatst en dat Outlook dan de afbeeldingen automatisch voor je schaalt.

Open een nieuw bericht en klik op het tabblad invoegen. Klik dan onder het eerste blok op het kleine pijltje rechtsonderin zoals aangegeven in de onderstaande afbeelding.

Afbeeldingen als bijlage automatisch schalen

Er wordt dan een werkbalk aan de rechterkant van het venster geopend, klik dan eerst het vinkje aan voor de regel "Weergeven bij het toevoegen van bestanden" zodat de werkbalk altijd wordt getoond zodra er bestanden toegevoegd worden als bijlage.

Afbeeldingen als bijlage automatisch schalen

Onder de regel "Formaat van afbeelding selecteren" kun je dan het formaat instellen, helaas is het niet mogelijk een eigen formaat op te geven voor de afbeeldingen maar moet je kiezen uit de drie standaard formaten. Selecteer hier dan een gewenst formaat, als je nu de afbeeldingen gaat verzenden worden ze automatisch geschaald naar dit formaat.

Afbeeldingen als bijlage automatisch schalen