Internet Explorer 8 - Verwijderen


Internet Explorer 8 is de standaard browser van Windows 7 en kan apart geinstalleerd worden in Windows Vista en Windows XP. Als je de browser hebt geinstalleerd door deze te downloaden of via Windows Update kan deze ook weer verwijderd worden. Hieronder de benodigde stappen daarvoor voor de verschillende besturingsystemen.

Microsoft Fix it

Microsoft Fix it logo In de stappen hieronder wordt beschreven hoe je Internet Explorer 8 handmatig verwijderd. Het kan echter ook handiger nog door onderstaand bestand te downloaden. Dit is een tool van Microsoft zelf waarmee Internet Explorer 8 na het starten van het bestand automatisch verwijderd wordt. Je hoeft in dat geval dus geen nadere stappen te ondernemen behalve het uitvoeren van het bestand en het volgen van de stappen in de wizard.Microsoft Fix it

Windows XP

Om de browser te verwijderen in Windows XP ga naar Start en klik op het Configuratiescherm en klik vervolgens op Software. Je krijgt dan een overzicht te zien van de geinstalleerde programma's. Zoek hier in de lijst Windows Internet Explorer 8 en klik hierop. Er verschijnt dan een knop Verwijderen.

Verwijderen

Windows Vista

Om de browser te verwijderen uit Windows Vista. Ga eerst naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik in het geopende venster op de kop "Programma's" em klik daarna op "Programma's en onderdelen". Klik dan aan de linkerkant in de balk op "Geinstalleerde updates weergeven".

Verwijderen

Je krijgt dan vervolgens een overzicht van de geinstalleerde updates. Als je nu in de lijst de kop "Microsoft Windows" opzoekt zal hieronder de browser te vinden zijn onder de naam "Windows Internet Explorer 8". Klik hier op en klik dan bovenaan op de knop "Verwijderen". De browser zal dan verwijderd worden van het systeem.

Verwijderen

Windows 7

Het verwijderen van de browser in Windows 7 gaat weer anders. Meer daarover in de tip: Windows 7 - Internet Explorer 8, Media Center, Media Player etc. uitschakelen.