Internet Explorer 8 - Accelerators toevoegen


Internet Explorer 8 heeft een functie genaamd Accelerators. Dit zijn invoegtoepassingen die beschikbaar zijn in principe via het rechtermuisknop menu maar ook via de "Pagina" knop bovenin in de menubalk. Accelerators dienen ervoor om snel een actie uit te voeren op basis van de huidige pagina. Bijvoorbeeld, je selecteert een stuk tekst op een website en middels een accelerator bijvoorbeeld Windows Live Translate vertaal je op die manier snel een stuk tekst zoals in de screenshot hieronder. Een ander voorbeeld met het selecteren van tekst en deze via de rechtermuisknop snel plaatsen op je blog. Overigens op het moment dat je een stuk tekst selecteert komt er automatisch een icoon in beeld.

Accelerators toevoegen

Standaard beschikt Internet Explorer 8 over een aantal accelerators, deze beheer door bovenin in de browser op de Pagina knop te klikken en daarna te kiezen voor "Alle accelerators" en klik hier op "Accelerators beheren".

Accelerators toevoegen

Er opent dan een nieuw venster met een overzicht van de geinstalleerde invoegtoepassingen, verwijder hier eventueel accelerators naar wens. Nieuwe accelerators kan zogezegd ook, klik hier dan in dit venster op de link links onderin "Meer accelerators zoeken". Je komt dan op een website van Microsoft (http://www.ieaddons.com/nl/accelerators/) waar je kunt browsen door de verschillende categorieen. Klik hier op de knop "Aan Internet Explorer toevoegen" onder een accelerator om deze toe te voegen.

Accelerators toevoegen
Accelerator knop uitschakelen
Zoals gezegd wordt er bij het selecteren van tekst standaard een Accelerator knop getoond. Als je deze knop niet wilt gebruiken is deze uit te schakelen via de opties. Ga hiervoor rechts bovenin naar de knop "Extra" en klik hier in het menu op Internet Opties. Klik daarna op het tabblad "Geavanceerd". In de lijst zoek dan de vermelding "De knop Accelerator weergeven bij selectie" en schakel deze uit. Druk dan op OK onderaan en de knop wordt in het vervolg niet meer getoond.

Accelerators toevoegen