Internet Explorer 7 - Opdrachtbalk aanpassen naar wens


Een kleine tip om het uiterlijk van Internet Explorer enigzins aan te passen. Dit gaat over de opdrachtbalk knoppen rechtsbovenin.

Opdrachtbalk aanpassen naar wens

Deze knoppen zijn toe te voegen of te verwijderen en de manier waarop ze getoond worden is aan te passen via de opties. De eerste mogelijkheid is om te pictogrammen te vergroten. Klik dan met de rechtermuisknop op de opdrachtbalk en klik op de optie "Grote pictogrammen gebruiken". De pictogrammen zijn nu groot weergegeven.

Opdrachtbalk aanpassen naar wens

Dan de volgende mogelijkheid. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtbalk en ga naar "Opdrachtbalk aanpassen". Hier zie je dan de volgende opties in het menu wat uitschuift. Deze staat standaard op Selectieve tekst. Dit houd in zoals je hierboven in de afbeelding ziet dat niet alle pictogrammen worden voorzien van tekst maar selectief. Door op Alle tekstlabels weergeven te klikken plaats je tekst bij alle pictogrammen. Met Alleen pictogrammen haal je alle tekst weg waardoor de balk iets kleiner wordt.

Opdrachtbalk aanpassen naar wens

Dan in datzelfde menu van hierboven staat onderin de optie "Opdrachten toevoegen of verwijderen". Met deze optie bepaal je zelf welke knoppen je wilt zien in de opdrachtbalk. Klik hierop om de opties te openen. Je ziet dan links beschikbare werkbalk knoppen die nog niet gebruikt zijn. Selecteer hier een gewenste knop en klik in het midden op toevoegen. Wil je een knop weghalen klik je die aan onder Geselecteerde werkbalk knoppen en druk je op de knop Verwijderen. Door rechts op de knop Beginwaarden te klikken wordt alles teruggezet naar de standaard instellingen.

Opdrachtbalk aanpassen naar wens